Křenová omáčka s mandlemi
Ingredience
Citronová šťáva |
3 cl |
Cukr krupice |
20 g |
Jablka |
3 ks |
Křen |
100 g |
Mandle mleté |
20 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana zakysaná 14% |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
50 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, dáme do mísy, přidáme oloupaná a jemně nastrouhaná jablka, citrónovou šťávu, namleté mandle, olivový olej, smetanu, tvaroh, nastrouhaný zázvor a vařečkou dobře promícháme, poté dochutíme solí, pepřem a cukrem a ještě jednou pořádně zamícháme. Křenovou omáčku nemusíme mixovat.