Omáčka holandská

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
  2. Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
  3. Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.