Omáčka holandská
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
- Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
- Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.