Toasty s játrovou pěnou
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 g |
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Okurky nakládané |
20 g |
Olej olivový |
20 ml |
Paštika játrová |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
40 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chléb nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, která pak rozebereme na kroužky, kyselé okurky pokrájíme na nudličky.
- V pánvi rozpálíme olej a plátky chleba na něm opečeme z obou stran.
- Játrovou paštiku, změklé máslo a smetanu spolu vyšleháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a pěnu namažeme na toasty. Na povrchu ozdobíme kyselou okurkou a kroužky cibule a podáváme jako studený předkrm.