Omáčka se sýrem a zeleninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Muškátový květ 1 špetka
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Gruyére 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.
  2. Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.