Omáčka se sýrem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.
- Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.