Závitky z jelení kýty plněné rýží
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
350 ml |
Jelení kýta |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
120 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem.
- Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme.
- Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
- Podáváme teplé.