Závitky z jelení kýty plněné rýží

Ingredience


Cibule 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 350 ml
Jelení kýta 600 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 120 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem.
  2. Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme.
  4. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
  5. Podáváme teplé.