Omáčka z vína, masa a rajčat

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Slanina vepřová 30 g
Smetana 12% (konzumní) 30 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 125 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme.
  2. Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme.