Omáčka z vína, masa a rajčat
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Slanina vepřová |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli se slaninou, za stálého míchání opečeme, aby cibule zezlátla, poté vmícháme mleté maso a smažíme.
- Přidáme sůl, hořčici, pepř, víno a vývar. Mezitím zbavíme rajčata slupky, poté je přidáme do omáčky, povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme krátce prohřát a servírujeme.