Studená polévka s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
150 g |
Hřebíček |
20 g |
Mandarinky |
1 ks |
Mošt hroznový |
2 l |
Solamyl - bramborový škrob |
20 g |
Víno červené |
300 g |
Voda pitná |
2 dl |
Hroznové víno |
300 g |
Víno portské |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce vylijeme mošt, přidáme cukr, hřebíček, citrónovou a mandarinkovou kůru a povaříme.
- V hrníčku rozšleháme vodu se škrobem, vylijeme do hrnce a tak zahustíme polévku. Odstavíme z plotny, dáme na chladné místo vychladnout a do studené přilijeme víno, přidáme na půlky nakrájené hrozny a opatrně promícháme.