Studená polévka s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 150 g
Hřebíček 20 g
Mandarinky 1 ks
Mošt hroznový 2 l
Solamyl - bramborový škrob 20 g
Víno červené 300 g
Voda pitná 2 dl
Hroznové víno 300 g
Víno portské 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vylijeme mošt, přidáme cukr, hřebíček, citrónovou a mandarinkovou kůru a povaříme.
  2. V hrníčku rozšleháme vodu se škrobem, vylijeme do hrnce a tak zahustíme polévku. Odstavíme z plotny, dáme na chladné místo vychladnout a do studené přilijeme víno, přidáme na půlky nakrájené hrozny a opatrně promícháme.