Piškotová polévka

Ingredience


Bujón zeleninový 2 kostka
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Strouhanka 20 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu.