Piškotová polévka
Ingredience
Bujón zeleninový |
2 kostka |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
60 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Strouhanka |
20 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu.