Fazolová polévka s klobáskou
Ingredience
Fazole červené sterilované |
400 g |
Klobása - Čabajka |
150 g |
Kmín římský |
1 špetka |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Klobásky nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Nasucho restujeme asi 5 minut. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
- Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do kastrolu s vypečeným tukem z klobásek a restujeme asi 2 minuty.
- Přidáme červené fazole, na kostičky nakrájené rajče a zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
- Takto připravenou polévku servírujeme na talíře, doplníme opečenými klobáskami a najemno nasekanou petrželkou.