Fazolová polévka s klobáskou

Ingredience


Fazole červené sterilované 400 g
Klobása - Čabajka 150 g
Kmín římský 1 špetka
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Klobásky nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Nasucho restujeme asi 5 minut. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  2. Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do kastrolu s vypečeným tukem z klobásek a restujeme asi 2 minuty.
  3. Přidáme červené fazole, na kostičky nakrájené rajče a zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
  4. Takto připravenou polévku servírujeme na talíře, doplníme opečenými klobáskami a najemno nasekanou petrželkou.