Kuřecí řízky s játrovou směsí
Ingredience
Cibule |
100 g |
Debrecínská pečeně |
100 g |
Játra kuřecí |
60 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
5 cl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji a vyjmeme.
- Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme očištěná játra nakrájená na plátky a debrecínku nakrájenou na hranolky. Osmahneme, mírně osolíme a podlijeme vínem. Vše chvíli prohřejeme.
- Řízky upravíme na talíře a pokryjeme játrovou směsí.