Polévka ze Slovácka
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra vepřová |
200 g |
Majoránka |
10 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
10 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý celý |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Sádlo vepřové škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno |
600 g |
Vepřové nožičky |
1 kg |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.
- Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.