Polévka ze Slovácka

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Játra vepřová 200 g
Majoránka 10 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 10 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý celý 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Sádlo vepřové škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové koleno 600 g
Vepřové nožičky 1 kg
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.
  2. Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.
  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.