Dýňové lívance s borůvkovým džemem
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Džem borůvkový |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mléko kefírové |
375 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Protlak dýňový |
400 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
- Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
- Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
- Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.