Dýňové lívance s borůvkovým džemem

Dýňové lívance s borůvkovým džemem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Džem borůvkový 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mléko kefírové 375 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Protlak dýňový 400 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
  2. Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
  4. Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.