Omáčka béarnská
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli zalijeme octem a necháme vařit tak dlouho, až nám vysmahne. Poté vlijeme lžíci vody a cibuli z ohně odstavíme.
- Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. Následně omáčku přilijeme k cibuli a omáčku opět postavíme do vodní lázně.
- Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.