Krokety z husích jater
Ingredience
Cibule |
50 g |
Játra husí |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
150 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
- Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
- Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.