Krokety z husích jater

Ingredience


Cibule 50 g
Játra husí 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 150 g
Strouhanka 200 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
  3. Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  4. Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
  5. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.