Husí drůbky dušené na šafránu

Ingredience


Cibule 50 g
Husí drůbky 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Šafrán 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 20 g
Voda pitná 1 l
Zázvor mletý 1 špetka
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
  3. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.