Husí drůbky dušené na šafránu
Ingredience
Cibule |
50 g |
Husí drůbky |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
- Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
- Vhodnou přílohou je rýže.