Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi
Ingredience
Feferony |
1 ks |
Hrachové lusky |
200 g |
Kančí kýta |
600 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
150 g |
Mandle |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
5 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
- Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.
- Maso podáváme s orestovanými mandlemi.