Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi

Ingredience


Feferony 1 ks
Hrachové lusky 200 g
Kančí kýta 600 g
Kukuřice cukrová nakládaná 150 g
Mandle 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 5 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
  2. Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
  3. Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme.
  4. Maso podáváme s orestovanými mandlemi.