Pečený divoký králík
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Divoký králík |
2.5 kg |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Jalovec |
4 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.
- Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.