Pečený divoký králík

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Divoký králík 2.5 kg
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 600 ml
Jalovec 4 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 4 ks
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 100 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.
  2. Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.