Omáčka smetanová

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
  2. Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, odstavíme ji a zamícháme do omáčky ušlehanou smetanu.
  3. Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.