Omáčka smetanová
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
- Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, odstavíme ji a zamícháme do omáčky ušlehanou smetanu.
- Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.