Bažant s šafránovou omáčkou

Ingredience


Bažant obecný 1.3 kg
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 800 ml
Kari koření 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Šafrán 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.
  3. Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.