Bažant s šafránovou omáčkou
Ingredience
Bažant obecný |
1.3 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Kari koření |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.
- Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.