Divoká kachna pečená s bramborami a brusinkami

Ingredience


Brambory zimní 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Kachna divoká 1.3 kg
Kompot brusinkový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomerančová šťáva 150 ml
Slanina vepřová 120 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kachnu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.
  2. Když je maso téměř měkké, přidáme jemně nastrouhanou bramboru, brusinkový kompot, přilijeme pomerančovou šťávu a kachnu dopečeme.
  3. Upečenou kachnu naporcujeme a šťávu přepasírujeme.