Divoká kachna pečená s bramborami a brusinkami
Ingredience
Brambory zimní |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kachna divoká |
1.3 kg |
Kompot brusinkový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kachnu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.
- Když je maso téměř měkké, přidáme jemně nastrouhanou bramboru, brusinkový kompot, přilijeme pomerančovou šťávu a kachnu dopečeme.
- Upečenou kachnu naporcujeme a šťávu přepasírujeme.