Divoká kachna s játry

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra kuřecí 250 g
Kachna divoká 800 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Muškátový květ 2 špetka
Pepř černý celý 3 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.
  2. Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.
  3. Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.