Divoká kachna s játry
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
250 g |
Kachna divoká |
800 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
2 špetka |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.
- Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.
- Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.