Pikantní domácí kečup
Ingredience
Badyán |
3 ks |
Brusinky |
800 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr třtinový |
500 g |
Hřebíček mletý |
1 kávová lžička |
Ocet jablečný |
500 ml |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
6 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Skořice celá |
2 ks |
Sůl bylinková |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.
- Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.
- Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.