Pikantní domácí kečup

Ingredience


Badyán 3 ks
Brusinky 800 g
Chilli paprička 2 ks
Cukr krupice 100 g
Cukr třtinový 500 g
Hřebíček mletý 1 kávová lžička
Ocet jablečný 500 ml
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 6 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Skořice celá 2 ks
Sůl bylinková 2 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.
  2. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.
  3. Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.