Prsa z divoké kachny plněná kaštanovou nádivkou

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Kachní prsa 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 80 ml
Anglická slanina 80 g
Kaštany jedlé 120 g
Mléko polotučné 50 ml
Muškátový květ 2 špetka
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa rozřízneme, naklepeme a osolíme. Na plátky rozdělíme nádivku, maso zavineme, obalíme plátky slaniny, převážeme nití. Závitky vložíme do pekáče s trochou vody a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  2. Nádivku připravíme z kaštanů, které spaříme, oloupeme, uvaříme doměkka a umeleme. Ke kaštanům přidáme vejce, mléko, slaninu nakrájenou nadrobno, rohlík nakrájený na kostičky, osolíme, okořeníme muškátovým květem a nádivku dobře promícháme.