Prsa z divoké kachny plněná kaštanovou nádivkou
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Kachní prsa |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
80 ml |
Anglická slanina |
80 g |
Kaštany jedlé |
120 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Muškátový květ |
2 špetka |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kachní prsa rozřízneme, naklepeme a osolíme. Na plátky rozdělíme nádivku, maso zavineme, obalíme plátky slaniny, převážeme nití. Závitky vložíme do pekáče s trochou vody a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- Nádivku připravíme z kaštanů, které spaříme, oloupeme, uvaříme doměkka a umeleme. Ke kaštanům přidáme vejce, mléko, slaninu nakrájenou nadrobno, rohlík nakrájený na kostičky, osolíme, okořeníme muškátovým květem a nádivku dobře promícháme.