Jehněčí medailonky s ravioli

Ingredience


Česnek 3 ks
Cibule 2 ks
Hříbky čerstvé 200 g
Jehněčí maso 500 g
Libeček 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Smetana zakysaná15% 1.5 dl
Sůl 2.5 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 250 g
Víno madeira 1 dl
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na hranolky (1 x 1 cm). Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky. Petrželku s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Když se voda vaří, vložíme do ní ravioli a uvaříme je podle návodu (asi 5 minut). Pak je sítem vyjmeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  3. Jehněčí panenku zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Maso prošpikujeme a nakrájíme přes vlákno na špalíčky silné asi 3 cm. Pěstí je mírně roztlučeme.
  4. V pánvi, na slunečnicovém rozpáleném oleji, maso zprudka restujeme po 1.5 minutě z každé strany - vytvoří se kůrka, uvnitř maso zůstane šťavnaté. Když maso při restování otáčíme, přidáme k němu plátky česneku. Orestované maso osolíme podle chuti (1 lžička) a posypeme čerstvě mletým černým pepřem. Vyjmeme i s česnekem a odložíme do misky vyložené alobalem. Maso zakryjeme a uchováme teplé.
  5. Na výpek přidáme máslo, když je dostatečně rozpálené, přidáme hříbky, ochutíme solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a restujeme je z každé strany po jedné minutě, pak je vyjmeme a přidáme k odloženému masu. Na omastek vložíme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přilijeme opatrně červené víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme rozšlehanou hustou zakysanou smetanu - stále mícháme, aby se spojila s vínem a potom omáčku odstavíme z plotny. Přimícháme libeček, případně dochutíme solí, omáčku povaříme asi 3 minuty.
  6. Do horké omáčky vložíme ravioli s petrželkou a promícháme.
  7. Na talíře rozdělíme porce raviol s omáčkou, k nim rozložíme maso s hříbky a podáváme.