Jehněčí medailonky s ravioli
Ingredience
Česnek |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Jehněčí maso |
500 g |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana zakysaná15% |
1.5 dl |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
250 g |
Víno madeira |
1 dl |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na hranolky (1 x 1 cm). Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky. Petrželku s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
- Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Když se voda vaří, vložíme do ní ravioli a uvaříme je podle návodu (asi 5 minut). Pak je sítem vyjmeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Jehněčí panenku zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Maso prošpikujeme a nakrájíme přes vlákno na špalíčky silné asi 3 cm. Pěstí je mírně roztlučeme.
- V pánvi, na slunečnicovém rozpáleném oleji, maso zprudka restujeme po 1.5 minutě z každé strany - vytvoří se kůrka, uvnitř maso zůstane šťavnaté. Když maso při restování otáčíme, přidáme k němu plátky česneku. Orestované maso osolíme podle chuti (1 lžička) a posypeme čerstvě mletým černým pepřem. Vyjmeme i s česnekem a odložíme do misky vyložené alobalem. Maso zakryjeme a uchováme teplé.
- Na výpek přidáme máslo, když je dostatečně rozpálené, přidáme hříbky, ochutíme solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a restujeme je z každé strany po jedné minutě, pak je vyjmeme a přidáme k odloženému masu. Na omastek vložíme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přilijeme opatrně červené víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme rozšlehanou hustou zakysanou smetanu - stále mícháme, aby se spojila s vínem a potom omáčku odstavíme z plotny. Přimícháme libeček, případně dochutíme solí, omáčku povaříme asi 3 minuty.
- Do horké omáčky vložíme ravioli s petrželkou a promícháme.
- Na talíře rozdělíme porce raviol s omáčkou, k nim rozložíme maso s hříbky a podáváme.