Jablečné čatní s fíky

Ingredience


Brusinky 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 400 g
Fíky sušené 250 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Jablka 750 g
Ocet vinný 500 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
  2. Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.
  3. Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.