Jablečné čatní s fíky
Ingredience
Brusinky |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
400 g |
Fíky sušené |
250 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Jablka |
750 g |
Ocet vinný |
500 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
- Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.
- Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.