Kukuřičný chléb s mrkví

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mléko - podmáslí 600 ml
Mouka kukuřičná 270 g
Mouka polohrubá 85 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtvercovou zapékací mísu o rozměrech 20x20cm vymažeme olejem a na 5 minut vložíme nahřát do trouby.
  2. V míse smícháme kukuřičnou mouku a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a sůl. Přidáme podmáslí, vejce a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Vše dobře promícháme.
  3. Těsto vlijeme do připravené zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  4. Upečený chléb necháme v míse 10 minut chladnout, vyklopíme a necháme chvíli stát.