Kukuřičný chléb s mrkví
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mléko - podmáslí |
600 ml |
Mouka kukuřičná |
270 g |
Mouka polohrubá |
85 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtvercovou zapékací mísu o rozměrech 20x20cm vymažeme olejem a na 5 minut vložíme nahřát do trouby.
- V míse smícháme kukuřičnou mouku a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a sůl. Přidáme podmáslí, vejce a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Vše dobře promícháme.
- Těsto vlijeme do připravené zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Upečený chléb necháme v míse 10 minut chladnout, vyklopíme a necháme chvíli stát.