Čínská polévka s rajčaty
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar drůbeží |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci ve vývaru povaříme očištěnou, nastrouhanou mrkev a nasekanou cibulku. Přilijeme sójovou omáčku, rozšlehaná vejce a osolíme.
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na dílky a zprudka osmažíme na oleji. Přidáme je do polévky.
- Polévku ještě 2 minuty povaříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.