Čínská polévka s rajčaty

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ve vývaru povaříme očištěnou, nastrouhanou mrkev a nasekanou cibulku. Přilijeme sójovou omáčku, rozšlehaná vejce a osolíme.
  2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na dílky a zprudka osmažíme na oleji. Přidáme je do polévky.
  3. Polévku ještě 2 minuty povaříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.