Toasty křenové

Ingredience


Chléb toastový 200 g
Citronová šťáva 3 ml
Křen 60 g
Máslo čerstvé 80 g
Petržel kudrnka 15 g
Šunka dušená 120 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky toastového chleba opečeme v topinkovači, křen nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky.
  2. Změklé máslo rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu másla promícháme s křenem a opečené krajíčky chleba pomažeme. Posypeme nudličkami šunky, druhou polovinu másla vymícháme se žloutky, zakápneme citronovou šťávou, směs navrstvíme na toasty a pod grilem zprudka zapečeme.
  3. Toasty upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. Na talířcích můžeme toasty posypat posekanou petrželkou.