Toasty křenové
Ingredience
Chléb toastový |
200 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Křen |
60 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Šunka dušená |
120 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba opečeme v topinkovači, křen nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky.
- Změklé máslo rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu másla promícháme s křenem a opečené krajíčky chleba pomažeme. Posypeme nudličkami šunky, druhou polovinu másla vymícháme se žloutky, zakápneme citronovou šťávou, směs navrstvíme na toasty a pod grilem zprudka zapečeme.
- Toasty upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. Na talířcích můžeme toasty posypat posekanou petrželkou.