Rychnovský vepřový kotouč

Ingredience


Česnek 40 g
Cibule 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Okurky nakládané 200 g
Párky jemné 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 40 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 120 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
  2. Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
  3. Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
  4. Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
  5. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
  6. Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.