Rychnovský vepřový kotouč
Ingredience
Česnek |
40 g |
Cibule |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Párky jemné |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
- Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
- Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
- Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
- Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
- Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.