Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru 20 minut.
- V pánvi na oleji osmahneme hladkou mouku, přidáme mletou papriku a vmícháme rajčatový protlak. Směs vmícháme k uvařeným fazolkám.
- Polévku ještě chvíli povaříme, opepříme, mírně osladíme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.