Fazolková polévka s rajčatovým protlakem

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fazolové lusky zelené 300 g
Hovězí vývar základní 1500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru 20 minut.
  2. V pánvi na oleji osmahneme hladkou mouku, přidáme mletou papriku a vmícháme rajčatový protlak. Směs vmícháme k uvařeným fazolkám.
  3. Polévku ještě chvíli povaříme, opepříme, mírně osladíme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.