Hrášková polévka s pórkem

Hrášková polévka s pórkem - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 300 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme.
  2. Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
  3. Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme.
  4. Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme.