Hrášková polévka s pórkem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
300 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme.
- Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
- Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme.
- Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme.