Kančí guláš s houbami a klobásou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
150 g |
Kančí plec |
1 kg |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
200 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby nakrájíme a podusíme, maso nakrájíme na kostky, klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, fazole scedíme a necháme okapat.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriku, česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- K téměř měkkému masu vmícháme jíšku, houby, rajčatový protlak, majoránku, chilli koření a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Na závěr vložíme do guláše prohřát fazole.