Kančí guláš s houbami a klobásou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cibule 4 ks
Fazole bílé v mírně slaném nálevu 150 g
Kančí plec 1 kg
Majoránka 2 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Houby čerstvé 200 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby nakrájíme a podusíme, maso nakrájíme na kostky, klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, fazole scedíme a necháme okapat.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriku, česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
  3. K téměř měkkému masu vmícháme jíšku, houby, rajčatový protlak, majoránku, chilli koření a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Na závěr vložíme do guláše prohřát fazole.