Trhanec sýrový
Ingredience
Mléko plnotučné |
3 dl |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme, naskládáme do mísy, zalijeme vlažným mlékem a necháme namočené.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme žloutky, promícháme, vlijeme na rohlíky, dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém z připraveného těsta pečeme z obou stran omelety, které ještě horké posypeme jemně nastrouhaným sýrem a jemně nastrouhanou šunkou.