Kančí kýta s bramborami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kančí kýta |
600 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Brambory |
400 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kýtu na malé kostičky, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na velké pánvi zpěníme cibuli na sádle, přidáme maso a orestujeme. Poté přimícháme česnek, brambory, koření, sůl a chvilku restujeme.
- Pokrm upravíme na talíře a podáváme.