Kančí kýta s bramborami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kančí kýta 600 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Brambory 400 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, kýtu na malé kostičky, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na velké pánvi zpěníme cibuli na sádle, přidáme maso a orestujeme. Poté přimícháme česnek, brambory, koření, sůl a chvilku restujeme.
  3. Pokrm upravíme na talíře a podáváme.