Kukuřičné věnečky se sezamem

Ingredience


Bonbóny Marshmallow 200 g
Cukr vanilka 0.5 kávová lžička
Lupínky kukuřičné 80 g
Máslo čerstvé 100 g
Ořechy vlašské 60 g
Sezam - semena 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na připravený tác rozložíme potravinovou fólii.
  2. Do kastrolu dáme máslo a na ohni ho rozpustíme, přidáme marshmallow a mícháme, dokud se přísady nepropojí.
  3. Kastrol s hmotou sundáme ze sporáku a pomalu přimícháváme najemno nasekané vlašské ořechy, vanilkový cukr a sezamová semena.
  4. Nakonec přimícháváme kukuřičné lupínky, které jsme předtím pomocí válečku rozdrtili.
  5. Z takto připravené hmoty odebereme vždy kousek, vyválíme z něj váleček a ten potom na obou koncích spojíme tak, aby vznikl věneček.
  6. Věnečky klademe na připravený tác a necháme je 120 minut ztuhnout. Poté servírujeme.