Kapustová polévka s hříbky

Ingredience


Hříbky čerstvé 150 g
Kapusta hlávková 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vývarem vložíme očištěné, na plátky nakrájené houby. Uvaříme je téměř doměkka.
  2. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a vaříme, až kapusta úplně změkne.
  3. V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vejcem a směs přes vidličku nakapeme do polévky. Nakonec přidáme kousek másla.
  4. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.