Kapustová polévka s hříbky
Ingredience
Hříbky čerstvé |
150 g |
Kapusta hlávková |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vývarem vložíme očištěné, na plátky nakrájené houby. Uvaříme je téměř doměkka.
- Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a vaříme, až kapusta úplně změkne.
- V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vejcem a směs přes vidličku nakapeme do polévky. Nakonec přidáme kousek másla.
- Polévku podle chuti osolíme a opepříme.