Koláč z mandlí s hořkou čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr třtinový 200 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Mandle 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 60 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 225 g
Olej slunečnicový 125 ml
Sirup javorový 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  2. V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
  3. Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
  4. V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
  5. Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
  6. Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
  7. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.