Koláč z mandlí s hořkou čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr třtinový |
200 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Mandle |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
60 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
225 g |
Olej slunečnicový |
125 ml |
Sirup javorový |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
- Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
- V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
- Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
- Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.