Jehněčí burger s chilli

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jehněčí maso 400 g
Jogurt bílý 280 g
Máta 1 polévková lžíce
Okurka salátová 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Passata (drcená rajčata) 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 4 ks
Žemle tuková 4 ks
Chilli paprička zelená 2 ks
Chilli papričky nakládané 220 g
Sůl mořská 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.
  2. V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.
  3. Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.