Jehněčí burger s chilli
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jehněčí maso |
400 g |
Jogurt bílý |
280 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Passata (drcená rajčata) |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
4 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Chilli papričky nakládané |
220 g |
Sůl mořská |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen.
- V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně.
- Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme.