Králičí stehna s jablky v alobalu
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Králičí stehna |
600 g |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná, omytá a osušená králičí stehna osolíme a posypeme nasekaným libečkem.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
- Pláty alobalu potřeme rozpuštěným máslem a na každý plát položíme jedno stehno, které obložíme dílky jablek. Poklademe vločkami másla a alobal dobře uzavřeme.
- Pečeme na vodou omytém plechu ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut doměkka.
- Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s dušenou rýží.