Srnčí řízky zapečené s hruškou
Ingredience
Hrušky |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a osolíme. Hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na silné plátky a osmažíme na másle.
- Řízky osmažíme na oleji a přeložíme do zapékací mísy. Na každý řízek položíme plátek hrušky, posypeme ustrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.