Králičí řízky v těstíčku
Ingredience
Králičí maso |
600 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené králičí maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme.
- Z vajec, mléka, soli, hladké mouky a 1 lžíce oleje umícháme těstíčko. Řízky namočíme do těstíčka a smažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
- Usmažené řízky upravíme na talíře a podáváme s dílkem omytého citronu.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.