Polévka se zvěřinovými knedlíčky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1.5 l
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 100 g
Srnčí plec 400 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Houby čerstvé 100 g
Voda pitná 150 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Houby nakrájíme a podusíme.
  3. V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.
  4. Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.