Králík na jalovci
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
2 ks |
Jalovec |
1 kávová lžička |
Králičí maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a vsypeme koření. Nakonec přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut. Potom kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pokrm dopečeme bez pokličky.
- Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme do ní lžičku másla a přisolíme.
- Porce králíka upravíme na talíře a přelijeme šťávou.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.