Králík na jalovci

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 2 ks
Jalovec 1 kávová lžička
Králičí maso 1000 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a vsypeme koření. Nakonec přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut. Potom kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pokrm dopečeme bez pokličky.
  2. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme do ní lžičku másla a přisolíme.
  3. Porce králíka upravíme na talíře a přelijeme šťávou.
  4. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.