Báječný cheeseburger

Ingredience


Hovězí maso mleté 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Sýr ementálského typu 200 g
Worcester (worcesterská omáčka) 2 kávová lžička
Žampiony čerstvé 4 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso, sůl, pepř a worcesterskou omáčku smícháme. Vytvoříme čtyři ploché burgery, které odložíme stranou.
  2. Nakrájené žampiony na plátky poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Smícháme změklé máslo, sůl, pepř a houby touto směsí potřeme. V troubě pod grilem je opékáme asi 5 minut dozlatova.
  3. Rozpůlené housky potřeme olejem a grilujeme asi 1 minutu.
  4. Burgery potřené olejem opékáme asi 4 minuty rozkrojenou stranou, po obrácení na ně položíme plátky sýru a opékáme další 4 minuty, až se sýr začne tavit. Pak na spodní poloviny housek vršíme karamelizovanou cibuli, omáčku z modrého sýru, burgery a žampiony. Přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.