Králík na žampionech

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Králičí maso 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  2. K měkkému masu přilijeme trochu horkého vývaru a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studeného vývaru. Pokrm podle chuti přisolíme.
  3. Podáváme s dušenou rýží.