Králík na žampionech
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Králičí maso |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- K měkkému masu přilijeme trochu horkého vývaru a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studeného vývaru. Pokrm podle chuti přisolíme.
- Podáváme s dušenou rýží.