Sladké hřebínky s kynutého těsta

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr skořicový 40 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí sušené 13 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Olej slunečnicový 0.5 l
Rum 0.05 dl
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
  2. Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
  3. Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.