Sladké hřebínky s kynutého těsta
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr skořicový |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí sušené |
13 g |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Olej slunečnicový |
0.5 l |
Rum |
0.05 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
- Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
- Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.