Králičí řízky s Nivou
Ingredience
Králičí maso |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté králičí maso upravíme na řízky, opatrně je rozprostřeme a nařízneme do nich kapsu. Do každé kapsy vložíme špalíček Nivy a maso sepneme párátky.
- Naplněné řízky osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.