Ragú z mletého masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kečup |
40 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
8 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno červené |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
- Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, vejce, česnek, sůl a pepř. Vymícháme hladkou masovou směs.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme masovou směs, smažíme a promícháváme. Vařečkou rozdělíme maso na menší kousky, přisypeme žampiony, podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom přilijeme víno, přidáme trochu kečupu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- Ragú rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a podáváme.