Ragú z mletého masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Kečup 40 g
Maso mleté - mix 500 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 8 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 200 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
  2. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, vejce, česnek, sůl a pepř. Vymícháme hladkou masovou směs.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme masovou směs, smažíme a promícháváme. Vařečkou rozdělíme maso na menší kousky, přisypeme žampiony, podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom přilijeme víno, přidáme trochu kečupu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  4. Ragú rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a podáváme.