Bulgur se zeleninou a žampiony
Ingredience
Bulgur |
200 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Pórek |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
180 g |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
4.1 dl |
Vývar zeleninový |
0.5 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.
- Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.
- V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.
- Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.
- Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.