Masové krokety plněné hříbky

Ingredience


Bramborová kaše 400 g
Cibule 100 g
Hovězí maso mleté 400 g
Hříbky čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přimícháme vejce. Necháme chvíli odležet.
  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na plátky.
  3. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme plátky hub a krátce orestujeme. Odstavíme a necháme chladnout.
  4. Z masové směsi odebíráme stejně velké kousky, rozmáčkneme dlaní na placičky, doprostřed pokládáme houbovou směs, obalíme masovou směsí a v dlani uválíme kuličku.
  5. V pánvi rozehřejeme máslo a krokety na něm smažíme ze všech stran dozlatova.
  6. Krokety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.