Masové krokety plněné hříbky
Ingredience
Bramborová kaše |
400 g |
Cibule |
100 g |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté hovězí maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přimícháme vejce. Necháme chvíli odležet.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na plátky.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme plátky hub a krátce orestujeme. Odstavíme a necháme chladnout.
- Z masové směsi odebíráme stejně velké kousky, rozmáčkneme dlaní na placičky, doprostřed pokládáme houbovou směs, obalíme masovou směsí a v dlani uválíme kuličku.
- V pánvi rozehřejeme máslo a krokety na něm smažíme ze všech stran dozlatova.
- Krokety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.